Ubojnia Drobiu Eko Gril Sokółka
16-100, Sokółka
woj. podlaskie

O nas
Po spotkaniu producentów drobiu województwa podlaskiego w maju 2002r., kilku z nich doszło do wniosku, że wspólne działanie przyniesie im dużo korzyści, postanowili więc założyć Spółdzielnię Producentów Drobiu "EKO-GRIL".
Spółdzielnia Producentów Drobiu "EKO-GRIL" prowadzi ubój drobiu na automatyczniej linii uboju duńskiej firmy LINCO, a rozbiór na półautomatycznej linii dzielenia drobiu. Obecnie w Zakładzie ubijanych jest 700 000 sztuk kurcząt rzeźnych o średniej wadze 2,45 kg miesięcznie, z których pozyskuje się 1 300 000 kg mięsa drobiowego.
W 2006 r. spółdzielnia uruchomiła produkcję wędlin drobiowych w adaptowanym budynku będącym własnością spółdzielni z produkcją około 50 000 kg wędlin miesięcznie. Obecnie w spółdzielni jest zatrudnionych na umowę o pracę około 180 pracowników. Spółdzielnia posiada własne specjalistyczne pojazdy do przewozu mięsa i jego przetworów.
Spółdzielnia Producentów Drobiu uczestniczyła i uczestniczy w wielu lokalnych i krajowych konkursach o prestiżowym znaczeniu, w których uzyskuje znaczące pozycje. Spółdzielnia bierze udział w targach i wystawach, a pracownicy uczestniczą w wielu szkoleniach branżowych, klastrowych i innych.
EKO-GRIL posiada własne sklepy firmowe, w których prowadzi sprzedaż detaliczną asortymentu. Jest to świetna forma reklamy bieżącej, która pozawala na szybką sprzedaż własnych produktów.
Lokalizacja
- Linia Dr Schroder
- Linia Herballine
- Na dobry start
- Na dobrą końcówkę
- Kury nioski
- Na upały
- Na stres
- Stymulatory wzrostu dla drobiu
- Przeciw biegunce
- Zdrowe nogi
- Mocne kości i skorupy
- Ochrona dróg oddechowych
- Poprawa apetytu
- Na serce, nerki i wątrobę
- Witaminy i minerały dla drobiu
- Zakwaszacze dla drobiu
- Probiotyki dla drobiu
- Dezynfekcja kurnika
- Zwalczanie ptaszyńca
- Przeciw owadom i grzybom
- Deratyzacja
- BHP w kurniku
- Dla indyków
- Inne
- Zestawy promocyjne
- Maty dezynfekcyjne